Impulz pre chudobné krajiny - Brzica, Daneš
Vymedzenie pojmu rozvojovej spolupráce. Zmena rozvojovej pomoci vyspelých krajín na rozvojovú spoluprácu. Prepojenie medzi rozvojovou spoluprácou a rastom podnikateľských príležitostí pre podniky z krajiny darcu. Situácia vo svete, efekty pomoci a existujúce problémy. Základné piliere rozvojovej spolupráce.