Priame zahraničné investície a ich význam prílev priamych zahraničných investícií je z dlhodobého hľadiska pomerne vyrovnaný - Šipoš, Zdenko
Priame zahraničné investície (PZI) a ich vplyv na ekonomické, sociálne a politické javy v hostiteľskej krajine. Anketové zisťovanie pozitívneho vplyvu zahraničného investora na ekonomiku SR. Vývoj priamych zahraničných investícií na Slovensku v rokoch 1993-1998. Umiestnenie PZI v SR.