WTO a svetový obchod - Janoška, Juraj
Z obsahu: Za polstoročie sa svetový obchod stal kľúčovou zložkou globálneho produktu a hospodárskeho rastu. Uruguajské kolo GATT dalo liberalizácii najširší záber. Storočie liberalizácie svetového obchodu charakterizoval prechod od tarifných bariér k netarifným prekážkam. Najpriechodnejšou je liberalizácia obchodu so službami. Poľnohospodárstvo zostáva najtvrdším orieškom rokovaní. Rozvojové krajiny sú nespokojné s postojom bohatého sveta.