Ochranári žiadajú prehodnotiť koncepciu výstavby vodných diel - Začková, Katarína
Dlh Vodohospodárskej výstavby, š.p. Bratislava, ktorým zaťažuje štátny rozpočet. Potreba prehodnotenia Koncepcie vodohospodárskej politiky z r. 1994. Ochranárske mimovládne organizácie žiadajú prehodnotenie výstavby vodných diel - niektoré vodné diela ohrozujú životné prostredie. Nedostatočné využitie niektorých vodných nádrží. Nadsadená spotreba pitnej vody.