Vývoj na svetových poistných trhoch - Janáková, Katarína
Analýza celosvetového poistného trhu. Situácia v roku 1996. Prijaté poistné, životné a neživotné poistenie. Podiel krajín na svetovom trhu USA, Japonsko a západná Európa. Podiel prijatého poistného na HDP. Prijaté poistné na obyvateľa. Poistné trhy transformujúcich sa ekonomík, vrátane Slovenska.