Reforma by mala vytvoriť malú a efektívnu armádu - Velecký, Milan
Príprava reformy v Armáde SR - výrazný pokles počtu vojakov, zmena organizácie pozemných síl, zefektívnenie štruktúry pozemných vojsk, vyradenie zastaralej techniky, atď. Reformu obmedzuje nedostatok financií. Potreba oživenia záujmu o vojenské povolanie.