Koľko nás stoja úradníci? - Polakovič, Ivan
Model verejnej správy založený na silnej štátnej správe a slabej miestnej samospráve, ktorý sa začal u nás uplatňovať od roku 1994, spôsobil rýchly rast štátnych úradníkov na centrálnej a miestnej úrovni. Počty úradníkov v štátnej správe a samospráve. Vývoj mzdových prostriedkov ústredných orgánov štátnej správy. Počet zamestnancov a výdavky miestnej štátnej správy. Vývoj počtu zamestnancov v rozpočtových a príspevkových organizáciách a rast mzdových výdavkov.