Zákon usmerňujúci rozvoj obchodu
Domáci obchodníci vytláčaní medzinárodnými reťazcami. Pripravovaný zákon, ponúkajúci ich záchranu. Legislatívny rámec zákona o vnútornom trhu. Podobné úpravy v Česku, Nemecku, Francúzsku a Španielsku. Priama ochrana domácich obchodníkov nie je možná, prežiť musia pomocou združovania.