Bláznivé století - Syruček, Milan
Stručný historicko-spoločenský pohľad na udalosti uplynulého storočia. Vznik národných štátov. Hlavné konflikty storočia. Ekonomické transformácie. Hrubý domáci produkt vo vybraných krajinách. Najľudnatejšie krajiny a mestá sveta. Spoločenské a sociálne premeny. Demografická explózia a urbanizácia. Problémy globalizácie XXI. storočia.