Vplyv globalizácie na vývoj medzinárodného podnikania a možnosti SR v európskom priestore globalizácia a miesto slovenskej ekonomiky - Baláž, Peter
Konfrontácia stupňa ekonomického rozvoja a stavu hospodárstva slovenskej ekonomiky v procese globalizácie. Charakteristika dôležitých momentov, ktoré musí brať do úvahy ďalší možný vývoj slovenskej ekonomiky. Význam konkurenčnej odolnosti slovenského exportu. Aplikácia nových technológií ako predpokladu udržania a zväčšenia konkurencieschopnosti produkcie. Financovanie tohto procesu. Význam stanovenia progresívnej rozvojovej filozofie a vytváranie podmienok presadiť sa v globalizačnom trhovom prostredí.