Activity Based Costing skúsenosti z implementácií na Slovensku - Veščičík, Milan
Riadenie nákladov na báze activít. Implementácia systému Activity based costing (ABC), ktorý pomáha optimalizovať náklady podnikových procesov. Najčastejšie dôvody pre zavedenie ABC: a/ zníženie, resp. optimalizácia nákladov, b/ mesačné výsledné kalkulácie, rýchle a spoľahlivé modelovanie cien nových zákaziek, c/ mesačné hodnotenie efektívnosti klientov. Implementácia ABC v odvetviach NH. Príčiny neúspechov implementácie ABC. Skúsenosti podnikateľského servisu Gradient 5 z mnohých projektov ABC.