Plnenie kodanských kritérií by malo determinovať smerovanie strednodobej hospodárskej politiky SR - Outrata, Richard
Kodanské kritériá hodnotenia pripravenosti kandidátskych krajín na vstup do Európskej únie. Úroveň fungovania trhovej ekonomiky v Slovenskej republike. Nerovnováha medzi domácim finálnym dopytom a domácou ponukou. Neprimeraný investičný dopyt. Nedostatok priamych zahraničných investícií. Nerovnováha vo verejných financiách. Reforma podnikovej sféry. Funkčnosť finančného sektora. Konkurencieschopnosť. Žiaduce ciele slovenskej hospodárskej politiky zameranej na zvýšenie konkurencieschopnosti.