Novodobý vývoj hrubého domácího produktu ve světe - Stehlík, Jiří
V období uplynulých 25-30 rokov sa znižujú tempá rastu rozvinutých krajín. Rozdiely krajín sveta zoradených podľa veličín reálneho HDP na jedného obyvateľa. Korelácia poradia podľa merného HDP a HDI jednotlivých krajín sveta v roku 1994. Vývoj temp HDP vyspelých krajín v rokoch 1960-1994.