Pružnosť organizácie - Slávik, Štefan, 1955-
Viacdimenzionálna definícia pružnosti organizácie. Viacrozmerný fenomén manažérskej pružnosti. Štyri typy pružnosti, ktoré vznikajú kombináciou rozmanitosti a rýchlosti manažérskych schopností. 1. Stacionárna pružnosť. 2. Operačná pružnosť. 3. Štrukturálna pružnosť. 4. Strategická pružnosť. Systémová pružnosť ako druhá stránka pružnosti. Organizačná štruktúra. Funkčná organizácia. Divízna organizácia. Maticová organizácia. Inovatívna organizácia. Hodnotenie kultúr.