Vývoj zahraničného obchodu v Slovenskej republike otvorenosť ekonomiky predstavovala ku koncu minulého roku 70 percent - Kukučka, Vladimír
Závislosť Slovenskej republiky od zahraničného obchodu. Vývoj salda obchodnej bilancie v období január-august 1999. Obchodní partneri SR. Exportéri sa orientujú na západné trhy. Vývoz SR do krajín CEFTA v roku 1999. Znížená dynamika zahraničného obchodu. Prílev priamych zahraničných investícií v roku 1999.