70 rokov po: Bez historického krachu na Wall Streete by sa Hitler zrejme nikdy nebol stal ríšskym kancelárom... čierny štvrtok 29. októbra 1929 odštartoval najväčšiu globálnu hospodársku krízu dvadsiateho storočia - Zápotocká, Katarína
História legendárneho krachu newyorskej burzy v októbri 1929. Situácia pred prepadom akcií. Katastrofické následky krachu pre obyvateľstvo USA. Neschopnosť prezidenta Hoovera prijať zodpovednosť a hľadať riešenia krízy a nástup F.D. Roosevelta v roku 1932. Rooseveltove reformy (New Deal). Vplyv americkej recesie na ekonomiku Nemecka.