Európska menová integrácia - Muchová, Eva, 1961-
Počiatky európskeho menového zjednotenia siahajú k roku 1948, keď bola vytvorená Organizácia pre európsku hospodársku spoluprácu. Wernerova správa (1970) popisuje cestu k EMÚ v troch štádiách do roku 1980. Fungovanie Európskeho menového systému (1979). Delorsova správa (1988). Komparácia Delorsovej a Wernerovej správy. Pokračovanie v č. 12/99.