K súčasnému stavu a novým úlohám pracovného práva - Barancová, Helena
Analýza súčasného stavu pracovného práva podmieneného najmä stále sa zvyšujúcou nezamestnanosťou a globalizáciou svetovej ekonomiky. Potreba optimalizácie vzťahu medzi zamestnávateľom a zamestnancom, vzťahu medzi Občianskym zákonníkom a Zákonníkom práce a požiadavky na jeho aproximáciu s právom Európskej únie.