Reštrukturalizácia bankového sektora - Tencer, Ján
Reorganizácia bankového sektora od 1.1.1990. Budovanie dvojstupňovej bankovej sústavy. Činnosť obchodných bánk. Pomoc štátu pri riešení problému rizikových úverov. Opatrenia NBS o obozretnom podnikaní bánk. Zavedenie kategorizácie pohľadávok. Uprednostňovanie menej rizikových obchodov, obmedzovanie úverových aktivít. Zdroj kapitálového posilnenia bánk - opravné položky. Reštrukturalizáciou vybraných bánk sa vytvoria potrebné podmienky na reštrukturalizáciu podnikateľskej sféry na Slovensku.