Európska menová integrácia - Muchová, Eva, 1961-
Pokračovanie z č. 11/99. Zmluva o Európskej únii (február 1992). Maastrichtská zmluva obsahovala dohodu o nezvratnom pohybe k hospodárskej a menovej únii ( 3 štádiá). Konvergenčné kritériá, ktoré musia spĺňať členské štáty: cenová stabilita, stabilita meny, rozpočtový deficit, štátny dlh, úroková miera. Ratifikačný proces. Aktuálne aspekty fungovania Európskej menovej únie.