Zákon zmenkový a šekový - Štalmašková, Mária
Pojem zmenky. Spôsobilosť pri zmenkových právnych vzťahoch. Druhy zmeniek. Účastníci zmenkových vzťahov. Vznik zmenkových záväzkov. Cudzia zmenka. Vlastná zmenka. Prijatie zmenky. Zaistenie zmenkových práv. Zmenková intervencia. Splatnosť zmenky. Zmenkový protest. Medzinárodné zmenkové právo. Komentár k jednotlivým ustanoveniam zmenkového a šekového zákona zo dňa 20. decembra 1950 č. 191/1950 Zb.