Globalizácia - najväčší fenomén súčasnosti - Staněk, Peter
Globalizácia ako faktor zmien na úrovni podnikov, národných štátov a svetovej ekonomiky. Jednotlivé aspekty globalizácie. Proces koncentrácie a posilnenie nadnárodných korporácií vo svetovej ekonomike. Prepojenie finančných a priemyselných trhov. Hodnotenie globalizácie ako celku.