Nová ekonomická teória - Zapletal, Jaroslav
Súčasný stav ekonomického poznania a história. Metodológia prírodných vied ako kľúč k exaktnosti vedeckého poznania a rastu blahobytu spoločnosti. Stručný popis aplikácie metodológie prírodných vied na popis ekonomických javov. Stručný popis ekonomických javov ako aktivít živých organizmov a porovnanie s doterajšími teóriami. Využitie exaktných poznatkov o ekonomických javoch.