Racionalizáciu siete stredných škôl považuje minister školstva za reformný krok - Reiselová, Eva
Analýza a racionalizácia siete stredných škôl na Slovensku. Návrh medzirezortnej racionalizačnej komisie vyradiť zo siete deväť stredných škôl a po ukončení prvej etapy racionalizácie by malo byť na Slovensku o 58 stredných škôl menej. Cieľom racionalizácie je prispôsobiť sieť škôl trhu práce.