Prirodzený monopol, verejné statky a regulácia, prínosy a zápory regulácie - Tokárová, Mária
Vymedzenie pojmu prirodzený monopol a problémy regulácie. Charakteristické znaky prirodzeného monopolu. Kategória verejných statkov a jej špecifické sociálno-ekonomické spájanie s problematikou existencie a regulácie prirodzeného monopolu.