Sociálne príspevky redukujú o tretinu mieru chudoby v EÚ - Papaj, Karol
Štúdia Eurostatu venovaná miere chudoby a zlepšovaniu sociálnej situácie obyvateľov európskych krajín. Znižovanie chudoby v krajinách Európskej únie prostredníctvom sociálnych transferov (podpora v nezamestnanosti, nemocenské dávky, rodinné prídavky atď.). Obyvatelia profitujú zo sociálnych dávok. Cielenosť transferov.