O dva roky budú tvrdiť muziku v slovenskom bankovníctve takmer výlučne zahraničné banky - Kovalčík, Ján
Rok 2000 bude pravdepodobne rokom reštrukturalizácie a privatizácie štátom ovládaných veľkobánk. Pripravuje sa očista bankového sektora od živoriacich malých bánk. Banky, v ktorých dominujú slovenskí vlastníci väčšinou živoria a vykazujú stratu. Veľké banky, ako SLSP a VÚB, a.s. Bratislava by mali prežiť pomocou strategických investorov. Komerčné banky s dominanciou slovenských vlastníkov.