Romano Prodi: Slovensko je v srdci Európy, je na vás, aby ste sa rozhodli - Hajšel, Robert
Úlohy, ktoré čakajú Slovensko v ďalšom období v prístupovom procese do EÚ. Rokovania začnú v piatich najľahších kapitolách so všetkými novými kandidátmi. K diferenciácii medzi uchádzačmi dôjde v neskoršom období. Rozdielna dĺžka rokovaní medzi jednotlivými kandidátmi na vstup do únie. Miesto Slovenska je v Európe.