Nutné kroky k paušálnej dani od 1. januára 2000 - Burák, Emil
Zákon č. 366/1999 Z.z. o daniach z príjmov zaviedol tzv. paušálnu daň z príjmov pre vybrané profesie živnostníkov. Konkrétny postup pri rozhodovaní daňových subjektov pre platbu takejto formy dane upravuje oznámenie MF SR č. 91. Zoznam činností vykonávaných podľa zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní v znení neskorších predpisov, z ktorých príjmy sa zdaňujú paušálnou daňou.