Firma v meniacom sa prostredí - Kalivodová, Jana
Význam poznania prostredia firmy. Získavanie informácií, zdroje informácií týkajúcich sa prostredia firmy. Členenie prostredia firmy. Vnútorné prostredie. Vonkajšie prostredie - (politické, legislatívne, etické, technologické, ekologické, sociálne). Zásadný význam pre firmu má ekonomické prostredie - Zákazníci. Konkurencia. Finančný trh. Daňové zaťaženie. Infraštruktúra.