Čo priniesla novela zákona o DPH - Katreniaková, Mária
Od 1.1.2000 nadobudla účinnosť ďalšia, v poradí už šiesta, novela zákona NR SR č. 289/1995 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov. Cieľom bolo poriešiť niektoré oblasti dane z pridanej hodnoty, ktoré sa v doterajšej praxi uplatňovania mechanizmu dane stali problematickými. Rozšírila sa oblasť zdaniteľných plnení, určili sa pravidlá uplatňovania odpočtu a zaviedli sa osobitné úpravy pri nútených predajoch.