Nobelova cena za ekonomii
Nobelovu cenu za ekonómiu za rok 1999 udelila Švédska kráľovská akadémia vied Robertovi Mundellovi za analýzu menovej a fiškálnej politiky v rozdielnych systémoch výmenných kurzov a za teóriu optimálnych menových zón.