Neexistuje iba jeden spôsob ako sa stať úspešnou bankou - Krško, Marián
Potreba vzniku nových európskych superbánk, ktoré by boli schopné súťažiť s agresívnymi americkými alebo japonskými konkurentami. Banky by mali zvažovať tri kľúčové parametre - veľkosť, ziskovosť a trhovú kapitalizáciu. Kľúčové oblasti - geografický rozsah podnikania, stupeň diverzifikácie alebo špecializácie a rozsah pokrytia hodnotového reťazca. Niekoľko existujúcich kategórií bánk.