Model of migration and the beginnings of Slovak's emigration to the United states of Amerika - Breveníková, Daniela
Príspevok sa zaoberá prisťahovalectvom Slovákov do Spojených štátov amerických z hľadiska demografického a historického. Definícia základných pojmov teórie migrácie: migrácia, objem migrácie, migračné prúdy a faktory migrácie. Typy migrácie. Typy a smer pôsobenia faktorov migrácie. Obdobia a príčiny slovenskej migrácie do Spojených štátov.