Utváranie Európskej menovej únie - Táncošová, Silvia
Všeobecné vymedzenie pojmu ekonomická integrácia. Počiatky spolupráce a Rímske zmluvy. Wernerov plán. Európsky menový systém. Historické súvislosti integračných procesov v rámci Európy a ich vplyv na formovanie európskej integrácie . Jednotný európsky akt. Maastrichtská zmluva. Vytvorenie Európskej menovej únie a Európskej únie.