Na poskytnutie štátnej pomoci nie je právny nárok vláda SR schválila program na rozvoj okresov a pre malého a stredného podnikateľa - Hlinka, Peter
Zákon č. 231/1999 Z.z. o štátnej pomoci nadobudol účinnosť 1. januára 2000 a zároveň sa ním ruší platnosť zákona č. 100/1995 o štátnej podpore malého a stredného podnikania. Definícia štátnej pomoci podľa zákona. Zákaz jej poskytnutia. Rozsah, poskytovanie a formy štátnej pomoci. Štátna pomoc na rozvoj okresov a pre malého či stredného podnikateľa. Žiadosť o poskytnutie štátnej pomoci. Vymedzenie pojmu podnikateľ v ťažkostiach. Povinnosti príjemcu pomoci. Úrad pre štátnu pomoc.