Úsilie o formovanie jednotnej politiky zlepšenia konkurencieschopnosti priemyslu v krajinách Európskej únie - Nemcová, Edita
Analýza doterajšieho vývoja usmerňovania priemyslu v rámci Európskej únie. Teoretické otázky definovania a analyzovania konkurencieschopnosti. Globalizácia a globálna konkurencieschopnosť. Snahy o formovanie jednotnej politiky zlepšenia konkurencieschopnosti priemyslu Európskej únie.