Nová česká územná správa vytvorenie štrnástich krajov bude stáť 3 miliardy Kč - Dunajský, Vladimír
Doterajšie územné usporiadanie ČR. Zákon o zriadení vyšších územnosprávnych celkov, ktoré nadobudlo platnosť v januári 2000. Štátna správa a samospráva v novom usporiadaní. Výdavky na zriadenie krajov a financovanie krajských úradov v roku 2000.