Vplyv ropného sektora na ekonomický rozvoj krajín Stredného východu a severnej Afriky so zameraním na členské štáty OAPEC-u - Obadi, Saleh Mothana
Osobitný význam ropy pre krajiny Stredného východu a severnej Afriky. Etapy rozvoja ropného sektora a ekonomický rast. Členské štáty OAPEC (Organizácia arabských krajín exportujúcich ropu - Organization of Arab Petroleum Exporting Countries): Alžírsko, Bahrain, Egypt, Katar, Kuvajt, Líbya, Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty, Sýria. Empirické skúmanie závislosti hrubého domáceho produktu od exportu ropy.