Priemyselné zóny priťahujú zahraničných investorov, ale podporujú aj malých a stredných podnikateľov - Hirman, Karel
Vytváranie priemyselných a technologických parkov, malé a stredné podnikanie a prilákanie zahraničných investorov. Skúsenosti z krajín Višehradskej štvorky, najpodnetnejší je maďarský model. Pri vzniku parku je významná spolupráca vlády a miestnej samosprávy. Dobré skúsenosti s priemyselnými zónami má aj ČR. Štátne dotácie motivujú vznik priemyselných zón.