Globalizácia ako megatrend cestovného ruchu - Gúčik, Marián
Príčiny a dôsledky globalizácie v cestovnom ruchu. Vplyv globalizácie na manažment cestovného ruchu. Rozvoj trhov cestovného ruchu. Produkčné podmienky. Zapojenie slovenských podnikov do nadnárodných spoločností. Konkurencia cieľových miest (strediská, regióny, štát). Miestna kultúra, životné prostredie a pracovníci cestovného ruchu.