Reforma sociálneho poistenia - Reiselová, Eva
Z obsahu: Reforma sociálneho poistenia na Slovensku si podľa jej autorov vyžaduje vládny, parlamentný, tripartitný a generačný konsenzus. Chudoba starých ľudí je v podstate chudobou starých žien, konštatuje exministerka Helena Woleková. Zvyšovanie veku odchodu do dôchodku je nevyhnutné. Sociálne poistenie by malo vychádzať z možnosti voľby. V európskych systémoch sociálneho poistenia rastie význam individuálnej zodpovednosti občanov. O doplnkovom dôchodkovom poistení sa hovorilo už v roku 1990.