Územnosprávne členenie po roku 1949 Kapitoly z dejín verejnej správy na Slovensku - Skyba, Radovan
Vznik krajských národných výborov a definícia podľa zákona č. 280/1948 Zb. Úprava kompetencií národných výborov podľa zákona č. 65/1960 Zb. Spoločenské zmeny v roku 1989 a nový pohľad na verejnú správu. Miestna samospráva. Štruktúra štátnej správy.