Mimovládne organizácie by mali byť môstikom medzi občanmi a inštitúciami - Kadlecová, Jana
Konferencia Tretí sektor na Slovensku po desiatich rokoch - podpora decentralizácie a reformy verejnej správy, spoluúčasť na príprave vstupu SR do EÚ, boj proti korupcii, snaha o presadenie dobrého zákona o prístupe k informáciám. Snaha o presun kompetencií zo štátnej správy na samosprávy. Význam prijatia, ale aj uplatňovania zákona o prístupe k informáciám. Hlavné úlohy neziskových organizácií.