Vybrané problémy účtovania v cudzej mene v podvojnom účtovníctve - Bojňanský, Jozef
Problematiku evidencie majetku a záväzkov v cudzej mene upravujú účtovnoprávne a daňové predpisy, predovšetkým zákon č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 563/1991 Zb. o účtovníctve v znení neskorších predpisov a opatrenie Ministerstva financií Slovenskej republiky č. 3177/1998-KM zo dňa 16.11. 1998, ktorým sa ustanovuje Účtovná osnova a postupy účtovania pre podnikateľov. Praktická aplikácia predmetných účtovných predpisov.