Obecná správa pôdy neznámych vlastníkov má byť podľa SMK dočasné riešenie - Čikovský, Konštantín
Problémy medzi Stranou maďarskej koalície (SMK) a ministrom pôdohospodárstva SR P. Koncošom ohľadom prípravy zákona, ktorý by umožnil obciam prevziať správu pôdy neznámych vlastníkov. Podľa ministra Slovenský pozemkový fond dokáže pôdu spravovať lepšie ako obce. Podľa SMK problém je v tom, kto bude využívať príjmy z prenájmu pôdy neznámych vlastníkov.