Účtovanie zákazkovej výroby u dodávateľa - Baštincová, Anna
Súčasťou legislatívnych zmien v účtovníctve podnikateľských subjektov v SR je aj účtovanie zákazkovej výroby u dodávateľa. Jej cieľom je vykazovať hospodársky výsledok zo zákazky v závislosti od stupňa dokončenia zákazky a nie od fakturácie vykonaných prác na zákazke. Inšpiráciou uvedenej novely bol IAS 11 - Zákazková výroba (stavebné zmluvy) a snaha o jeho aplikáciu do súčasnej právnej úpravy účtovníctva v SR. Charakteristika a obsah IAS 11 - Zákazková výroba (stavebné zmluvy). Súčasná právna úprava v SR. Porovnanie IAS 11 - Zákazková výroba (stavebné zmluvy) a zákazkovej výroby u dodávateľov podľa postupov účtovania pre podnikateľov v Slovenskej republike. Interpretácia účtovania zákazkovej výroby u dodávateľa na praktických príkladoch.