Účtovná závierka príspevkových organizácií za rok 1999 - Brániková, Mária
Príspevkové organizácie zriadené štátom vedú svoje účtovníctvo podľa zákona č. 563/1991 Zb. o účtovníctve. Obsahové vymedzenie účtovnej závierky podľa par. 18 zákona o účtovníctve. Doúčtovanie prípadov bežného roka. Inventarizácia majetku a záväzkov. Uzatváranie výsledkových a súvahových účtov. Otváranie účtovných kníh v nasledujúcom účtovnom období.