Ako správne otvárať účty v podvojnej sústave účtovníctva - Šlosár, Rudolf
V súlade s par. 17 zákona č. 563/1991 Zb. o účtovníctve v znení neskorších predpisov otvárajú účtovné jednotky účtovné knihy ku dňu svojho vzniku, k prvému dňu nového účtovného obdobia a v ďalších špecifických prípadoch vymedzených zákonom. Postup pri otváraní súvahových účtov. Praktické príklady.