Dobrovoľne nezamestnané osoby, dohoda o pracovnej činnosti, dohoda o vykonaní práce a ... - Macková, Zuzana
Vymedzenie pojmu "dobrovoľne nezamestnané osoby" na účely platenia poistného na zdravotné poistenie, nemocenské poistenie, na dôchodkové zabezpečenie a príspevku na poistenie v nezamestnanosti. Výklad pojmov pracovný pomer. Obdobný pracovný vzťah. Samostatne zárobkovo činné osoby. Osoby, za ktoré platí poistné na zdravotné poistenie štát. Osoby, za ktoré platí poistné na zdravotné poistenie Národný úrad práce. Dohoda o pracovnej činnosti. Dohoda o vykonaní práce. "Dobrovoľne nezamestnané osoby" vykonávajúce činnosť na základe týchto dohôd.